søndag den 19. august 2012

Søværnets Våbenkursus

I weekenden har vi været en tur i mine forældres sommerhus på Sjællands Odde, og udover at fejre min fars 67 års fødselsdag, var vi også til åbent hus arrangement hos Søværnets Våbenkursus, der ligger på den alleryderste del af Sjælland (kaldet Gniben).

Min mand har tidligere været ansat i flyvevåbnet, så derfor er der en vis interesse for militæret i min familie, og det var rigtig sjovt og spændende at komme en tur bag murene og se og høre mere om, hvad de egentlig laver der. Vi har jo ofte hørt, at der blev skudt med så svær ammunition, at det kunne høres og mærkes i sommerhuset som ligger ca. 6 km væk fra Søværnets Våbenkursus, så derfor var det interessant at se deres "kanon-skydere", som David kalder dem ;-) Jeg skal love for, at det både kunne ses og mærkes, da de blev fyret af!

Der var også besøg af et par forbiflyvende F16, og Lynx helicopteren kunne man både se og komme ind i, så det var et stort hit hos ungerne :-)

Vi brugte omkring 4 timer til arrangementet, så det var et par trætte børn, der sammen med mor, far, bedstefar og moster kom hjem til Filip og bedste i sommerhuset...så nu har de ellers leget med deres fine kasketter fra SOK (Søværnets Operative Kommando), nøglesnore, og hvad de ellers fik scoret af godter - og David legede "kanon-skyder" i lang tid med dertil hørende lydeffekter :-D

David og Helena undersøger Lynx helicopteren

En af de store "kanon-skydere"/Udsigten over Sejerøbugten

David tjekker sigtekornet sammen med mor og bedstefar 

En gammel "kanon-skyder"/Dronefly til træning af skydning på mobile mål

4 kommentarer:

 1. Det må have været en stor oplevelse! Og det må have været i går, for i dag kunne I da ikke have jakker på i den hede! :)

  SvarSlet
 2. Ja, det var det helt sikkert for både store og små! Og rigtigt gættet, så var arrangementet i lørdags, hvor jakkerne kom af og på, fordi skyerne kom og gik, og PYHA hvor vi havde det varmt til sidst, da vejret fra morgenstunden ikke just var til t-shirts og korte bukser, men lange ærmer og bukser, når man er så tæt på havet ;-)

  SvarSlet
 3. Det kan godt være svært at klæde sig perfekt til en hel dag i vores danske vejr. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ganske sandt, for der er jo ikke noget, der hedder dårligt vejr, men kun dårlig påklædning, ik' ;-)

   Slet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...