lørdag den 20. april 2013

Lykken er...

...at opleve foråret sammen med mine børn: årets første anemoner i fuldt flor, fuglesang, begyndende løvspring og skrubtudser, som parrede sig i søen, der ligger tæt på vores hus ♥ Jeg behøver nok ikke at sige, at det var tre måbende unger, som observerede de elskovssyge skrubtudser :-D

Hører du til en af dem, der ikke kan kende en skrubtudse fra en frø, så er forskellen kort fortalt, at skrubtudsen har rynket, vortet hud, mens frøen har glat hud - og det er vel derfor, at man kun hører om at kysse frøer i eventyr ;-)

Skrubtudserne ligger deres æg som perler på en snor (de sorte "perlekæder", du kan se på billedet her), mens frøer lægger æg i store geleklumper. Begge dele bliver jo senere til haletudser kendt og elsket af de fleste børn bl.a. fra sangen Bim Bam Busse fra Cirkeline.

Skulle du have lyst til at vide mere om tudser/frøer - og gerne sammen med dine børn - kan jeg varmt anbefale bogen "Bamse Bruno, frøen Lisa og smådyrene i søen" af Gunilla Ingves. Den er udgået fra forlaget, men kan lånes på biblioteket.

Den lille han klamrer sig fast til den store hun og håber på, at andre bejlere holder sig væk ;-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...