torsdag den 18. april 2013

Ud i det blå...

Idag hev vi en dag ud af kalenderen og droppede børnehave og vuggestue til fordel for en tur i skov og ved strand, for noget godt må der jo komme ud af, at mor er tvunget til at være hjemme pga. lockout ;-)

Turen gik til en af vores lokale skove, Bognæs Skov, for vi er nemlig så heldige at have 3 statsskove i nærheden af, hvor vi bor, så madpakke blev smurt, bilen pakket og så afsted!

Når man har gået et kort stykke vej gennem skoven, kommer man til en primitiv lejrplads lige i strandkanten af fjorden og med udsigt mod Orø. Her er der borde og bænke, og om sommeren er der opstillet en bådebro, hvor man kan fange krabber fra og bade. Til ungernes store fornøjelse er der også en "farlig" gynge i et af de store fyrretræer ved siden af lejrpladsen, som man kan prøve kræfter med - hvis man altså tør ;-)

Vi hyggede et par timer i skoven og ved vandet; spiste mad, gyngede, samlede muslinger og tumlede rundt i sandet, inden turen igen gik hjemad til en velfortjent middagslur for både store og små 

Når jeg ser min snart 2-årige lillemand, Filip, tumle rundt på sådan en dag, så kan jeg ikke lade være med at tænke, at hvor ville det være en stor gave, hvis alle små børn havde mulighed for at komme ud i naturen med jævne mellemrum...

Dels får de sig en på opleveren, men det er også fantastisk motorisk træning og stimulering af sanserne med vind i håret, lugten af stranden, sand under fødderne og mellem fingrene og udfordring af balanceevnen i ujævnt terræn og oppe på træstammer. Og det er altså meget anderledes end det, de oplever i en institution eller hos mange dagplejere.

Og så er der jo lige det der med naturfaglig dannelse, for en tur i naturen - i hvert fald når man er udstyret med en naturvejleder-mor - er også = præsentation af fuglestemmer, kigge på og skelne de forskellige fugle og muslinger fra hinanden og snak om liv og død og naturens kredsløb ved resterne af en død måge - alt sammen på forskelligt niveau, for alt andet lige er der jo stor forskel på, hvad en på 2 år, 4 år og 6 år kan relatere til og forstå.

Og så er der billedspam (beklager kvaliteten, men de er taget med mobilen...):

Hvide anemoner

Helena gynger med Orø i baggrunden

Filip er på opdagelse...

Der prøves kræfter med motorikken

Uden mad og drikke duer helten ikke ;-)

Der "sejles" i sørøverskib

David skubber Helena på gyngen

Mine tre guldklumper 

"Hmmm, skal jeg nu pande nogen ned, eller skal den kastes i vandet?"

3 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig tur, I har haft! Og i læ og med fralandsvind, kan jeg se. Her i Køge har det stormet helt vildt.
  Kh Lotte

  SvarSlet
 2. Det var en rigtig dejlig tur, hvor vi havde både skov og strand helt for os selv i lidt overskyet men lunt vejr, da vi, som du rigtig nok observerede, lå i læ rundt om pynten ;-)

  Her blæste det først rigtigt op, da vi var kommet hjem, for med de vindstød havde det ikke været særlig fedt at være i skoven eller ude ved kysten!

  SvarSlet
 3. Sikke en skøn tur i har haft. Ja her i Køge har man skulle holde på hat og briller de sidste to døgn. Vi forsøgte os også med en god gåtur igår, men det blæste så meget at en del af fornøjelsen gik af det.
  Så skovturen blev i legehuset i stedet for.
  Kh
  Maria

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...